03. Siječanj 2020. - 14:31

Teo je prva rođena našička beba u 2020. godini

01. Prva beba u 2020

Nova godina u gradu je počela sa sretnim vijestima, jer već prvog dana 2020. godine rođene su čak dvije bebe. U 13:25 sati rođen je maleni Teo težak 3 520 grama, sin Marije i Daniela Lulić Guljaš iz Gata. Odmah nakon, na svijet, je stigla i djevojčica malena Emma teška 3 100 grama, kći Josipe Vulama iz Granicama.

Prema tradiciji prvu novorođenu bebu došli su upoznati i darivati gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić, ravnatelj bolnice i ujedno dogradonačelnik Hrvoje Šimić, dogradonačelnik Krešimir Žagar, predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Kašuba te predsjednik Mjesnog odbora Josip Matek. Sretne majke obradovali su cvjetnim buketima te darom u vrijednosti od 2 500 kuna za sve potrebe djeteta.

02. Prva beba u 2020

„Tradicionalno smo sa gradonačelnikom, dogradonačelnikom, predsjednikom Gradskog vijeća i predsjednikom Mjesnog obora obišli i darivali prve rodilje te Tea naše prvorođeno dijete u novoj 2020. godini. Tako da smo danas došli u ime bolnice, u ime Grada Našica te predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović darivali prvu, ali i dobrotom gradonačelnika i drugu bebu. Našička bolnica i dalje bilježi velik broj poroda i rođene djece, tako je prošle godine rođeno 437 beba, a u 2018. godini 7 beba više. Ako uzmemo u obzir da u našoj bolnici rade četiri ginekologa možemo reći da bilježimo velik broj djece rođene po broju liječnika, te po kategoriji bolnice koju predstavljamo.” – rekao je ravnatelj bolnice Hrvoje Šimić i dodao kako su Odjeli ginekologije i pedijatrije jedni od najljepših i najuređenijih odjela bolnice. To je potvrđeno ponovnim statusom „Rodilište prijatelj djece”, pa se ulaganja u kvalitetu i edukaciju kadrova nastavljaju, a najavljeno je i da će uskoro župan Osječko – baranjske županije pustit u rad najmoderniji ultrazvuk bez kojeg nema kvalitetnog praćenja trudnoće.

03. Prva beba u 2020

U ime grada prvi je novorođenu djecu pozdravio upravo gradonačelnik Josip Miletić koji je najavio povećanje sredstava za novorođenu djecu u sljedećem razdoblju.

„Danas je izuzetno lijepo biti u našičkoj bolnici gdje smo posjetili prvorođenu bebu u novoj godini, maloga Tea. Nekoliko trenutaka nakon njega, prvog dana nove godine, rodila se i Emma, pa mi je bila čast darivati njih oboje. Svakako čestitam roditeljima, a malenima želim bezbrižno djetinjstvo . Uz to koristim prigodu da zahvalim djelatnicima našičke bolnice na kvalitetnom radu tijekom čitave godine. Izrečene brojke govore o visokom standardu broja djece u našemu gradu, pa čestitam svima onima koji su se odlučili za korak roditeljstva.” – rekao je gradonačelnik Josip Miletić koji je ujedno uručio i dar predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. Važno je istaknuti da je u prošloj godini više od 400 000 kuna utrošilo u darove za novorođenčan.

04. Prva beba u 2020

„Godinu smo započeli sa prvorođenom bebom, u 13:25, rođen je dječak Teo 3 520 grama. Dok smo prošlu godinu završili sa nešto manje poroda nego one prethodne, konkretno prošle godine smo imali 432 poroda i 437 rođenih beba, što znači da je bilo pet blizanačkih trudnoća. U 2018. godini zabilježili smo 444 poroda i 446 rođenih beba, dva blizanačka poroda.” – rekla je Kristina Bračun Crnković, dr. med., specijalist ginekologije i opstetricije, uže specijalnosti fetalne medicine i opstetricije te dodala da je potrebo kontinuirano obnavljanje ultrazvučnih aparata, no ono najvažnije svakako je provođenje epidruralne anestezije na čemu se još uvijek radi.

05. Prva beba u 2020

 

©2020 Opća županijska bolnica Našice. All Rights Reserved. Designed By OŽB Našice

Search