Opća bolnice Našice stekla status Dječji odjel „Prijatelj djece“

bolnica prijatelj djece nasice

 

Danas je u Našicama ispred bolnice Našice održano svečano proglašenje naziva Dječji odjel, Opća bolnice Našice, Prijatelj djece.

Uz veliki broj djelatnika bolnice Našice, svečanom otvorenju prisustvovao je ravnatelj bolnice Hrvoje Šimić, župan Osječko – baranjske županije Vladimir Šišljagić, gradonačelnik grada Našica Krešimir Žagar, predsjednica DND-a Našice Darija Vlajnić, profesor Anđelko Cvijetović, predstavnici Lions kluba Našice te mnogi drugi uvaženi gosti. Ploču su otkrili najmlađi članovi DND-a Našice

 

bolnica prijatelj djece nasice2

 

Nekoliko riječi o cijelom događaju, rekao je vrlo zadovoljno i domaćin Hrvoje Šimić, ravnatelj bolnice Našice.

 

bolnica prijatelj djece nasice3

 

„Još jedna lijep dan za Opću bolnicu Našice, za naše zaposlenike, ali i korisnike naših usluga. Stjecanjem ovog statusa otišli smo još korak dalje u kvaliteti. Svemu tome je prethodilo je puno posla - novi prostor dječjeg odjela, njegovo opremanje i prilagodba te dodatno obrazovanje kadra. U cijeli proces uključili  smo i udruge – "Otvoreno srce" na čelu s prof. Cvijetovićem koja je uz ostalo obilježila izgled odjela , "Lions klub" koji je sudjelovao u opremanju te našički DND koji je dao vrijedan doprinos. Također zahvaljujem i  gradonačelniku koji je bio aktivan sudionik cijele ove priče. Svi zajedno možemo napraviti puno toga, a što je najljepše – ovoga puta to smo učinili upravo na dobrobit naših najmlađih.“ – rekao je doktor Hrvoje Šimić.

 

bolnica prijatelj djece nasice4

 

„Ogroman je značaj bolnice za naš grad, ali i za cijelo područje ne samo naše, nego i susjednih županija. Izražavam ogromno zadovoljstvo i zahvalnost u ime sugrađana ravnatelju i djelatnicima bolnice. Zahvaljujem udrugama i svima koji su sudjelovali i doprinijeli statusu "Dječji odjel – prijatelj djece". To je veliko priznanje. S obzirom da je liječenje sastavni dio života i mi ćemo ugodnije živjeti u Našicama.“ – naglasio je gradonačelnik Krešimir Žagar.

 

bolnica prijatelj djece nasice5

 

„Cilj je da djeca dolaze na pregled opušteno i bez straha, a za to je neophodan dobar pristup ne samo osoblja i odjela, nego cijele bolnice. Dijete mora osjećati emociju i povjerenje, a osim visoke razine struke ovog odjela, sasvim je očito, a to dokazuje i ovaj status, da je i poseban odnos prema pacijentima. Visoki su kriteriji da se ovakav značajan naslov dobije i siguran sam da su i Našičani, a ne samo zdravstveno i nezdravstveno osoblje bolnice, ponosni na još jedno prestižno priznanje.“ - izjavio je župan Vladimir Šišljagić.

 

bolnica prijatelj djece nasice6

 

„Drago mi je da je i DND bio jedna mala karika u cijelom ovom sustavu. Sretni smo i zadovoljni što je odjel dobio ovu vrijednu titulu,te se ovim putem zahvaljujem Središnjem koordinacijskom odboru “Za osmjeh djeteta u bolnici “ i Savezu DND Hrvatske što su nam odobrili ovaj status koji smo s toliko stručnosti, entuzijazma i želje ovih godina priželjkivali. Cijeli odjel, ali i naši sugrađani mogu biti sretni i ponosni. Čestitam odjelu pedijatrije i ravnatelju bolnice dr.Hrvoju Šimiću, te veliko hvala najmlađim volonterima DND-a Našice Ivanu i Kjari Kojić koji su ploču svečano prezentirali svim gostima i osoblju bolnice. Ima još posla jer uvijek se može i više i bolje. Već imamo neke nove planove, imamo volje, imamo snage i nadam se da ćemo i dalje lijepo surađivati.“ – rekla je za kraj ispred DND-a Našice  profesorica Darija Vlajnić.

Članak pogledan 9205 puta
©2024 Opća županijska bolnica Našice. All Rights Reserved. Designed By OŽB Našice

Search