06. Prosinac 2019. - 18:00

Među najboljim doktorima u RH i Samir Haj-Barakat

samir barakat

Jučer je objavljena lista najboljih liječnika u cijeloj hrvatskoj, a u kategoriju najboljih općih kirurga ušao je i Samir Haj-Barakat, dr. med., specijalist opće kirurgije i rukovoditelj Odjela za kirurgiju. Ovom nagradom uistinu je počašćen, no nije ju očekivao. Jer on se sam nije nominirao nego su za njega glasali pacijenti.

– Mislim da se ovom nagradom potvrđuje moj veliki trud i rad, te ono što cijelo vrijeme zastupam. Ono što su me naučili roditelji i moj mentor doktor Lolić da je najvažnije : „Biti prvo čovjek”. Stoga smatram da je ovo nagrada toj filozofiji i svima onima koji tako razmišljaju, u našoj bolnici i šire, kao i našem ravnatelju. Jer ipak pristup pacijentu najvažnija je stvar – rekao nam je nagrađeni doktor.

On svoj rad temelji na postizanju prvenstveno povjerenja između pacijenta i doktora, jer kaže smatra da se samo na takav način čovjek uistinu može izliječiti. A i sam proces ozdravljenja je brži.
Ovu nagradu posvetio je svojoj obitelji, posebice ženi Mariji koju je zapravo i prvu nazvao kad je saznao za nagradu.
Sada kreće u posao još motiviraniji, no nada se da će ova njegova nagrada biti prava motivacija novim mladim liječnicima, kojih je uistinu velik broj pristigao u našičku bolnicu.

– Drago mi je da se ponovno vrednuje ono što se polako gubi, a to je ljudskost – zaključio je izuzetno ponosan liječnik Opće županijske bolnice Našice.

Uz njega s ovog područja nagrađena je i Ana Karlak-Mahovlić, doktorica obiteljske medicine koja radi u Domu zdravlja u Đurđenovcu.
Ovo je već šesta godina zaredom kako se odabiru najbolji liječnici i stomatolozi u Hrvatskoj, prema glasovima pacijenata na stranici www.najdoktor.com. Organizatori ovog popisa ističu da su smatrali svojom obvezom što kvalitetnije sastaviti popis onih koje pacijenti smatraju najboljima. Kriteriji po kojima su birani oni najbolji temelji se na ukupnom broju komentara, odnosa broja pozitivnih i negativnih komentara i kvalitete samih komentara.

©2020 Opća županijska bolnica Našice. All Rights Reserved. Designed By OŽB Našice

Search