16. Studeni 2019. - 14:21

Psihološka potpora pacijentima kao nova usluga

psiholoska potpora pacijentima kao nova usluga

Božidar Popović, dr. med., spec. psihijatar, i Darija Salopek – Žiha, psiholog, predstavili su svoj rad u vidu radionica s roditeljima djece i mladih s poremećajima hranjenja, kao i pružanja psihološke pomoći trudnicama kroz pripremu za porod i period nakon porod.

Uz sva druga ulaganja, ravnatelj bolnice Hrvoje Šimić, posebno je naglasio kako kontinuirano prepoznaju inicijative svojih zaposlenika i daju im potporu za kvalitetne programe koji se ostvaruju na korist pacijenata. – Vjerujem u dobre rezultate i dobar odaziv svih zainteresiranih i smatram da će ovi programi dodatno doprinijeti kvaliteti naše bolnice – dodao je ravnatelj.

psiholoska potpora pacijentima kao nova usluga 01

U bolnici će se tako uvesti nove usluge psihološke pomoći i trudnicama, obitelji i djeci.

– Potpora trudnicama je zamišljena kao radioničko – predavački model koji im nudi informacije potrebne za porod, a kako bi se osnažile i pripremile. U praksi će to funkcionirati tako da će ginekološki dizpanzer sve trudnice upoznati s ovom novom edukativnom mogućnošću – istaknula je psihologinja Darija Salopek-Žiha.

Dok će psihološka priprema na Odjelu ginekologije bit dostupna svakog četvrtak u 13 sati, a prethodno se javiti na telefonski broj 031/ 488 800.

Radionice s roditeljima djece i mladih s poremećajima hranjenja predvodit će dr. Božidar Popović i to ponedjeljkom poslijepodne. Radionice će biti formirane kao razgovor o navedenoj.

– Zainteresirani imaju mogućnost priključiti se i grupi potpore, a ona započinje 25. studenog, i održavat će se svaki ponedjeljak od 17:30 sati. Svi zainteresirani trebaju se prijaviti na broj 031/ 488 670 – dodao je dr. Božidar Popović.

©2020 Opća županijska bolnica Našice. All Rights Reserved. Designed By OŽB Našice

Search