11. Studeni 2019. - 14:17

Nikad veći broj liječnika u našičkoj bolnici

Nikad veci broj lijecnika u nasickoj bolnici 01

Našička bolnica trenutno zapošljava 74 liječnika, što je najveći broj od njenog osnutka prije gotovo 50 godina. Sukladno tome u uredu ravnatelja predstavljeni su specijalisti i novi liječnici – specijalizanti. Tako su za razvoj svojih znanja i vještina, našičku Opću županijsku bolnicu odabrali dr. Nikolina Barić specijalizant pedijatrije, dr. Ana Benković specijalizant oftalmologije i optometrije, dr. Tamara Pavković i dr. Anja Anđelić specijalizanti opće interne medicine, dr. Magdalena Kovačević i dr. Igor Jertec specijalizanti neurologije te dr. Ana Vidić specijalizant ginekologije i opstetricije.

Doktori sa dugogodišnjim stažom u našičkoj bolnici, dr. Maja Čošić postala je specijalist opće kirurgije, a dr. Željko Crnkovć je dobio titulu specijalist radiologije s užom specijalizacijom iz ultrazvuka. Ravnatelj bolnice Hrvoje Šimić, tom je prilikom, sa zadovoljstvom istaknuo kako u Općoj županijskoj bolnici Našice danas radi 74 liječnika, od toga 12 užih specijalista, 39 specijalista i 22 specijalizanta koji svojim znanjem, stručnošću i radom podižu kvalitetu usluge i zdravstvene zaštite pacijenata u OŽB Našice.

Nikad veci broj lijecnika u nasickoj bolnici 02

„Najveći je ovo zabilježen broj liječnika u našičkoj bolnici od njenog osnutka 1970. godine i dokaz kako kontinuirano ulažemo u kadrove. Nama je izuzetno bitno da nam se na natječaje javlja dovoljan broj liječnika koji će u budućnosti preuzeti posao svih nas, jer samo na taj način možemo biti sigurni da će se ovdje i dalje pružati kvalitetna usluga.” – rekao je ravnatelj, te novim specijalizantima poželio ugodan i uspješan boravak i rad u bolnici. Dodao je, također, da će sve zaposlenike podržat u razvoju i stjecanju znanja, te da će, sve ono što mladi liječnici požele u budućnosti od znanstvenog napredovanja, sudjelovanja u nastavi i ostalo, također podržati.

„Mi nemamo nedostatak kadrova, no uvijek nedostaje specijalista, pa kontinuirano ulažemo u liječnike. Pritisak, ali i zadovoljstvo, da idemo upravo u tom smjeru čini nam i sve veći broj pacijenata koji dolaze u bolnicu sa šireg područja Osječko-baranjske županije, te Virovitičko – podravska županija i šire.” – dodaje Šimić.

Velika stvar za Odjel radiologije svakako je napredovanje dr. Željka Crnkovića koji je nakon više od 10 godina radnog staža, dobio status subspecijaliste iz ultrazvuka.

„Naš Odjel, također kao i bolnica, u odnosu na prethodne godine, ima najveći broj liječnika do sada. Imamo još i tri liječnika na specijalizaciji, pa ako bi se oni vratili, mogao bi to postati prvi Odjel, uz to opremljeni smo odlično, imamo novi CT uređej i novi mamografski uređaj, a u planu su i dodatne investicije.” – rekao je dr. Crnković.

Uz ulaganje u kadrove, našička bolnica nastavlja i sa ulaganjima u prostor i medicinsku opremu, tako je krenula i energetska obnova čiji će radovi biti gotovi u listopadu sljedeće godine.

Nikad veci broj lijecnika u nasickoj bolnici 03

©2020 Opća županijska bolnica Našice. All Rights Reserved. Designed By OŽB Našice

Search