29. Listopad 2019. - 14:13

Knjiga čini boravak u bolnici lakšim

Knjiga cini boravak u bolnici laksim

Počeci Knjižnog kutka u suradnji Opće županijske bolnice Našice i Hrvatske narodne knjižnice i čitaonice sežu u 2007. godinu, a od 2016. godine ponovno je pokrenuta ova priča. Knjižni kutak tada je imao oko 100 naslova, a sada ih ima više od 300.

„Zahvaljujem bolnici što su nam omogućili uslugu koja pomaže i njima i nama. Mi promoviramo čitanje, a oni imaju dodatan sadržaj.” – rekla je ravnateljica knjižnice Silvija Šokić. Najviše polica Knjižnog kutka zauzimaju knjige s područja beletristike. Fond se mijenja otprilike dva puta godišnje, ili prema dogovoru.

„Zajedno smo dogovorili izmjenu knjiga, odnosno posuđivanje istih, kako za naše bolesnike tako i za naše djelatnike. Svi koji posuđuju knjige u Knjižnom kutku ne plaćaju dodatnu članarinu, a kada se knjige iščitaju zamjenjuju se novim naslovima.” – rekla je Zvjezdana Gvozdanović, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo te je posebno zahvalila i udruzi Otvoreno srce, profesoru Anđelku Cvijetoviću i profesoru Ivanu Hajeku koji su sudjelovali u oslikavanju Knjižnog kutka. Kutak je na Odjelu palijativne skrbi, no njime se koriste svi pacijenti i zaposlenici, o čemu svjedoči približno 200 posudbi godišnje.

©2020 Opća županijska bolnica Našice. All Rights Reserved. Designed By OŽB Našice

Search