02. Listopad 2019. - 14:02

Njemačka donacija potaknula nove – Pet televizora za Odjel pedijatrije

Njemacka donacija potaknula nove 01

U Općoj županijskoj bolnici danas je uručena zahvalnica Susanne Grund, dugogodišnjoj donatorici iz Njemačke, koja je osigurala već četiri velike donacije u posljednjih šest godina. Zahvalnicu joj je predao ravnatelj našičke bolnice Hrvoje Šimić i medicinska sestra Nataša Žagar, zahvalivši i njenom suprugu Ivanu Nikolaševiću, rodom iz Podgorača. Susanne Grund, bivša je pacijentica bolnice, ali i inicijatorica više humanitarnih akcija diljem Europe. Zadnja donacija našičkoj bolnici sastojala se od ortopedskih pomagala, namještaja te potrošnog medicinskog materijala.

Njemacka donacija potaknula nove 02

“Zadovoljstvo nam je ugostit gospođu Susanne Grund i gospodina Ivana Nikolaševića, naše prijatelje, koji su nam osigurali već četiri donacije. Zahvalni smo jer mi, ali i naši pacijenti, osjećamo njihovu dobrotu redovito. Donacije su različite i ovise o mogućnostima koje se pojave u Njemačkoj, te o potrebama, našičke bolnice. Prvom donacijom bolnica je dobila krevete, bolesničke ormariće, stolove za hranjenje, a doniranje se nastavilo kroz razni namještaj, puno potrošnog materijala, ortopedska pomagala i slično.

Također, upućujemo im još veću zahvalu jer nam dovode nove prijatelje i šire našu priču. Tako su za nas čuli i njihovi prijatelji u Njemačkoj, te je upravo jedna od njih, Ingrid Beckoff, donirala pet novih televizora za Odjel pedijatrije.” – rekao je ravnatelj bolnice Hrvoje Šimić, te dodao da vjeruje da će se ova suradnja nastaviti i u budućnosti jer su sa supružnicima u redovnoj komunikaciji.

Njemacka donacija potaknula nove 03

Osim što je Susanne Grund nekad bila pacijent našičke bolnice, njena povezanost sa Hrvatskom započela je još u vrijeme Domovinskog rata, kada je prvi puta poslala pune vreće lijekova i medicinskih potrepština. Susanne objasnila nam je kako je njihova rodbina za vrijeme rata bila protjerana, a nju i njenog muža je žalostilo i očajno stanje u Hrvatskoj. Osjećaju se ponosno što su pomogli hrvatskom narodu, te ističu da će uvijek biti spremni na suradnju s našičkom bolnicom.

©2020 Opća županijska bolnica Našice. All Rights Reserved. Designed By OŽB Našice

Search