02. Listopad 2019. - 13:54

Pokrenuta lavina donacija za Opću županijsku bolnicu

Pokrenuta lavina donacija 01

Opća županijska bolnica Našice od danas je opremljenija, jer stigla je još jedna donacija, ovoga puta od strane Gradskog društva Crvenog križa Orahovica. 5 najmodernijih bolničkih kreveta, jedan potpuno opremljen krevet za Odjel pedijatrije, 22 bolnička ormarića i 80 jastuka u svakom će pogledu podići razinu usluge našičke bolnice.

Donirani kreveti već su u funkciji, tako se jedan nalazi na jedinici za intenzivno liječenje dok su četiri na Odjelu kirurgije. Zahvale za vrijedne donacije, od ravnatelja OŽB Našice Hrvoja Šimića, primio je Pavao Ramić, predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Orahovica te njegovi predstavnici, kao i izvorni pokretači donacije supružnici Perković, Ivan i Carmen, iz Francuske. Suradnja između OŽB Našice i GDCK Orahovica već je utemeljena nizom drugih aktivnosti poput Posudionice pomagala, no ona će se nastaviti i u budućim donacijama.

Pokrenuta lavina donacija 02

„Drago mi je da smo dobili priliku ostvariti ovu donaciju Općoj županijskoj bolnici Našice i njenim pacijentima, kojoj gravitira grad Orahovica sa svim pripadajućim općinama. Ovom prilikom zahvaljujem se i našim donatorima iz Francuske, Carmen i Ivanu Perkoviću, bez kojih ovoga ne bi ni bilo. Oni našem GDCK, već 28 godina, nesebično i volonterski pomažu kroz doniranje medicinskih pomagala, opreme, odjeće, dječjih igračaka i slično. Bez njih mi ne bi ni izbliza bili ovako aktivni, funkcionalni i korisni.” – rekao je Pavao Ramić, predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Orahovica.

Pokrenuta lavina donacija 03

Kako našička bolnica kontinuirano ulaže u razvoj usluga, ali i opreme ova donacija uvelike će poboljšati rad i brigu o pacijentima, istaknuo je ravnatelj bolnice Hrvoje Šimić.

„Opet kreću aktivnosti u našoj ustanovi, ušli smo u radni ritam, bolnica je puna pacijenata, posla ima, a nastavljaju se i lijepa događanja, poput ovoga, vezana uz bolnicu. Danas smo imali priliku svečano zaprimiti jednu vrlo vrijednu donaciju koju je inicirao GDCK Orahovica, ali uz pomoć supružnika Perković. Naša bolnica ima 155 postelja, a svake se godine širimo pa smo prošle zabilježili 15 000 više pruženih usluga i 5 000 potpuno novih pacijenata, stoga će sve ovo što smo dobili biti i više nego korisno i upotrebljivo.” – rekao je ravnatelj bolnice, te istaknuo da se izvori donacija proširuju na cijelo gravitacijsko područje.

Untitled 1

 

©2020 Opća županijska bolnica Našice. All Rights Reserved. Designed By OŽB Našice

Search