02. Listopad 2019. - 13:41

4. Međunarodni simpozij Palijativne skrbi

4 Simpozij palijativne skrbi 01

Prvi dan 4. Međunarodnog simpozija Palijativne skrbi započeo je danas u prostoru Hotela Park Panolija. Simpozij, u trajanju od dva dana, obuhvatit će teme poput Zajednica – važna karika u palijativnoj skrbi, Liječenje boli, Etičke dvojbe u skrbi za palijativnog bolesnika i Psihološka pomoć u palijativnoj skrbi koje će se obraditi kroz nekoliko desetaka događanja.

4 Simpozij palijativne skrbi 02

Simpoziju su prisustvovali gradonačelnik Josip Miletić, ravnatelj Opće županijske bolnice Našice i zamjenik gradonačelnika Hrvoje Šimić, izaslanica Ministarstva zdravstva dr. Sanja Predavec, izaslanica ministra Hrvatskih branitelja Zlatkica Marinković – Danilović, pročelnica za zdravstvo Virovitičko – podravske županije Melita Sirovica, predsjednik upravnog vijeća Opće županijske bolnice Našice Josip Matek, voditeljica Odjela palijativne skrbi Justinija Pavkov te mnogobrojni gosti iz Slovenije te Bosne i Hercegovine, kao i predstavnici institucija Grada Našica. Svečano otvorenje upotpunio je nastup zbora HKD-a Lisinski, te izvedba Nikole Čeme i Nuo Cheng.

4 Simpozij palijativne skrbi 03

Okupljenima je dobrodošlicu u Našice poželio gradonačelnik Josip Miletić.
“Ovaj 4. simpozij nešto je na čemu želim čestitati prije svega našoj bolnici, ali i timu koji vodi Zvjezdana. Zahvaljujem se svima vama što kontinuirano poboljšavate svoj rad kroz razmjenu iskustva na ovakvim događanjima. Uvjeren sam da ćemo nakon ovog simpozija biti još bolji, još jači i još uporniji u rješavanju svakodnevnih zadataka.” – pozdravio je okupljene gradonačelnik Josip Miletić.

4 Simpozij palijativne skrbi 04

Odjel palijative, kao samostalan, u Općoj županijskoj bolnici Našice djeluje od prošle godine, a izrazito ponosan na samo osnivanje je ravnatelj bolnice Hrvoje Šimić, ujedno i zamjenik gradonačelnika, koji je okupljenima poručio.
“Želim da danas ostvarimo uspješnu razmjenu iskustava i znanja o palijativnoj skrbi. Također zahvaljujem Ministarstvu zdravstva na podršci, ministru Milanu Kujundžiću na otvaranju sjednica pomoću kojih smo dobili dopuštenje da otvorimo Odjel palijativne skrbi na području Osječko – baranjske županije. Hvala Ministarstvu hrvatskih branitelja koje nas vjerno prati, a mi isto tako jednako uzvraćamo potrebama svih hrvatskih branitelja sa šireg područja Hrvatske.” – rekao je Hrvoje Šimić i posebne zahvale uputio Zvjezdani Gvozdanović, pomoćnici ravnatelja za sestrinstvo, na organizaciji ovog simpozija kao i cijelom njenom timu, te svim djelatnicima OŽB Našice.

4 Simpozij palijativne skrbi 05

Velik broj kolega iz struke dokaz je da simpozij iz godine u godinu dobiva na kvaliteti, što je dodatna motivacija Zvjezdani Gvozdanović i njenom timu za organizaciju sljedećeg, obljetničkog 5. Međunarodnog simpozija Palijativne skrbi.
“Tradicionalno na našem simpoziju nastojimo zadovoljiti zajedničke stručne i poslovne interese te doprinijeti širenju suradnje, poznanstava i novih poslovnih uspjeha vezanih za palijativnu skrb. Naš edukativni projekt iz godine u godinu poprima sve veće razmjere. Danas su ovdje prisutne kolegice i kolege iz više od 30 zdravstvenih ustanova, 4 sveučilišta, srednje medicinske škole Osijek, 7 udruga te nekoliko suradnih ustanova.” – rekla je Zvjezdana Gvozdanović, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo, koja je zahvalila svim članovima organizacijskog odbora Simpozija te svima koji su omogućili njegovu realizaciju.

4 Simpozij palijativne skrbi 06

Voditeljica Odjela za palijativnu skrb, doktorica Justinija Pavkov, pozdravila je sve i zahvalila im na dolasku, istaknuvši da je Odjel palijative jedini takav odjel na području Osječko – baranjske županije.”Želim da u ova dva dana uz ugodno druženje razmijenimo međusobno iskustvo u radu i odemo bogatiji za nova znanja, a sve u cilju promicanja i unapređenja palijativne skrbi u Republici Hrvatskoj .”- rekla je Justinija Pavkov.

4 Simpozij palijativne skrbi 07

Okupljenima su se osim domaćina obratile i dr. Sanja Predavec, izaslanica Ministarstva zdravstva te dr. Vlasta Vučevac, predsjednica Hrvatskog društva za palijativnu medicinu, Hrvatski liječnički zbor. Simpozij se održava u organizaciji Hrvatske udruge medicinskih sestara Podružnice Našice i Opće županijske bolnice Našice, te uz pokroviteljstvo Grada Našica, Hrvatske komore medicinskih sestara, Osječko – baranjske županije, Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek, Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske i Ministarstvo hrvatskih branitelja.

4 Simpozij palijativne skrbi 08

 

©2020 Opća županijska bolnica Našice. All Rights Reserved. Designed By OŽB Našice

Search