02. Listopad 2019. - 13:25

Veliki broj sudionika na Danu našičkog sporta

Dan nasickog sporta 2019 01

Dan našičkog sporta revijalni je prikaz svih sportskih kolektiva u centru grada koji djeluju na području Našica i okolice, a organizira se u sklopu festivala Dani slavonske šume. Na ovom tradicionalnom okupljanju, građani, roditelji, ali i školarci mogli su vidjeti praktične primjere treninga te se informirati o načinu i vremenu treniranja. Članovi klubova prezentirali su sugrađanima sportske aktivnosti kojima se bave radi toga da ih potaknu da svoje slobodno vrijeme iskorištavaju na zdrav, ujedno i društven način.

Na početku manifestacije sve sudionike i okupljene građane pozdravio je predsjednik Športske zajednice Grada Našica Nikola Antolović. „Danas proslavljamo i Olimpijski dan sporta, a odaziv članica saveza je bio stopostotan. Ja sam izuzetno zadovoljan, uz napomenu da se svakodnevno, na bazi mjeseca, povećava broj članica, pa i broj članova u članicama. Naš je cilj promocija amaterskog sporta, koji je i ove godine ostvario odlične rezultate.” – rekao je Antolović.

Dan nasickog sporta 2019 02

Sve okupljene sugrađane i sportaše pozdravio je i gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić uz svoje zamjenike Krešimira Žagara i Hrvoja Šimića. „Vi ste ti na koje smo ponosni i čestitam vam na svim rezultatima koje ste do sada ostvarili. Naš je cilj dodatno potaknuti rad s mladima radi toga da se oni uključe u aktivno bavljenje sportom.” – rekao je Miletić i dodao da su najponosniji na najmlađe.

„Ova manifestacija održava se nekih desetak puta, a svrha joj je da se djeca, prije kretanja u školu, upoznaju sa sportskom ponudom u Našicama i okolici.” – rekao je direktor Turističke zajednice Grada Našica Srečko Perković.

Dan nasickog sporta 2019 03

Našičanima su se predstavile članice i članovi Taekwondo kluba Našice, Karate kluba Nexe Našice, polaznici škole nogometa NK NAŠK, škole rukometa RK NEXE i škole košarke Košarkaškog kluba Našice, Ženski odbojkaški klub Našice, šahistice i šahiste Šahovskog kluba Slavonac Našice, članovi Udruge rekreativnog trčanja Nexe Team Našice te Biciklističkog kluba Našice. Dio ovog dana bili su i članovi mladeži Gradskog društva Crvenog križa Našice, članovi Športskog udičarskog društva Šaran Našice, a uz sport, održan je i prikaz rada Policije u zajednici te postrojbi Interventne policije.

Za mališane ovo je bila prilika da se okušaju u nekim od prezentiranih sportova te na taj način otkriju svoje skrivene talente. Iduće godine ova manifestacija seli na sportske terene i bit će organizirana na još višoj razini.

©2020 Opća županijska bolnica Našice. All Rights Reserved. Designed By OŽB Našice

Search