23. Svibanj 2019. - 19:28

DND u akciji „Za osmijeh djeteta u bolnici“

01 Za osmjeh djeteta u bolnici OZB Nasice

Današnjom likovnom radionicom završen je ciklus radionica u organizaciji Društva naša djeca Našice koji se održao na Odjelu pedijatrije Opće županijske bolnice Našice. Radionice su organizirane kao dio manifestacije Hrvatska volontira 2019., a volonteri DND-a svoje su volonterske sate odlučili pokloniti bolesnim mališanima.

Tako su u ponedjeljak održali već uhodanu radionicu Bajkaonicu, a utorak je bio rezerviran za članove Dječjeg foruma DND-a Našice koji su se uz šale i zagonetke družili sa bolesnom djecom na odjelu. Danas smo ih i mi posjetili na zadnjoj radionici, i to likovnoj, na kojoj su djeca jednostavnom tehnikom vilicama na papir nanosili boju i crtali tulipane. Na sličan način, radionicama u bolnicama, veliki broj DND-ova u Hrvatskoj obilježava manifestaciju Hrvatska volontira jer velik je broj bolnica uključen u projekt „Za osmijeh djeteta u bolnici“, njih više od 30.

02 Za osmjeh djeteta u bolnici OZB Nasice

“Zahvalna sam našičkoj bolnici čiji nas djelatnici i upravo uvijek podupiru u radu i idejama za naše radionice, te nas uvijek dočekaju sa osmijehom. Drago nam je da smo svojim doprinosom uspjeli razveseliti mališane na Odjelu pedijatrije, a svim članovima DND-a upućujem velike zahvale za izdvojeno vrijeme, pokazanu volju i empatiju.” – rekla je Darija Vlajnić, predsjednica DND-a Našice.

03 Za osmjeh djeteta u bolnici OZB Nasice

“Dobrobit članova DND-a djeci na pedijatriji je velika. Vrijeme koje dijete provede na radionici liječi njihovu dušu te im skraćuje vrijeme boravka na odjelu, ali na lijepi način. Bez obzira što su roditelji uz njih, i njima i mališanima dobro dođe druženje svaki dan s nekom novom osobom i doista se odlično zabave tih sat vremena. Smanji im ovo svu psihičku napetost i opusti ih.” – rekla je Anica Kurtanjek, glavna sestra Odjela pedijatrije

“Rad na odjelu naše pedijatrije odvija se u kontinuitetu, a s DND-om surađujemo već godinama. Zahvaljujem se ovim putem svim članovima DND što uljepšavaju dane našim bolesnim mališanima, a posebno njihovoj predsjednici Dariji Vlajnić s kojom imamo odličnu suradnju.” – rekla je Zvjezdana Gvozdanović, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo.

©2020 Opća županijska bolnica Našice. All Rights Reserved. Designed By OŽB Našice

Search