11. Veljače 2019. - 15:48

Obilježen Svjetski dan bolesnika

01 Svjetski dan bolesnika 2019 OŽB Našice

U kapelici našičke bolnice i ove je godine svečanim mislim slavljem obilježen Svjetski dan bolesnika i blagdan Gospe Lurdske. Obilježavanju je prisustvovao velik broj djelatnika bolnice, drugih zdravstvenih institucija našeg kraja te građani.
Prigodnu je misu predvodio fra Zdravko Lazić, gvardijan franjevačkog samostana na Kaptolu u Zagrebu na kojoj je uz ravnatelja bolnice dr. Hrvoja Šimića bila i predsjednica podružnice Katoličkog liječničkog društva dr. med. spec. transfuziologije Marija Umiljanović. Ovo tradicionalno obilježavanje potiče se svake godine, ali je to još jedan u nizu događaja kojim našička bolnica otvara svoja vrata zajednici.

02 Svjetski dan bolesnika 2019 OŽB Našice

„Obilježavanje Svjetskog dana bolesnika prigoda je za zahvalu Katoličkom liječničkom društvu koje nam pomaže u odnosima s našim samostanom. Još jedan od datuma kada možemo ali i moramo istaknuti sve što bolnica radi kako bi briga o našim bolesnicima bila što kvalitetnija, tako bolnica trajno ulaže u svoje kadrove, u edukacije te u najmoderniju medicinsku aparaturu. Vjerujem da i pacijenti koji koriste naše usluge imaju mogućnost vidjeti upravo zanavljanje opreme i sve kvalitetniju dijagnostiku te liječenje u našoj bolnici. Ovo je prilika i za najaviti jedan od najvećih projekata bolnice, a to je energetska obnova, tako ćemo za dvije godine imati izmijenjenu kompletnu vanjsku stolariju, led rasvjetu te klimatizirane prostore.” – napomenuo je ravnatelj Opće županijske bolnice Našice, dr. Hrvoje Šimić.

03 Svjetski dan bolesnika 2019 OŽB Našice

Dobru suradnju našičkog samostana i bolnice naglasio je i fra Zoran Bibić koji je naglasio da se danas molilo za sve bolesnike, ali i sve djelatnike bolnice.
„Svake nedjelje u kapelici bolnice održavamo misu i zahvaljujući odličnoj suradnji s bolnicom imamo pristup odjelim pa redovito obilazimo bolesnike. Na ovoj svetoj misli molimo posebno za bolesnike, one koji su danas u bolnici, ali i one koji prolaze ovdje i za sve druge, jer ovo je mjesto snažno, duhovno gdje molimo i vapimo za sve one milosti koje su potrebne. Svetu misu danas predvodi fra Zdravko Lazić, gvardijan franjevačkog samostana na Kaptolu u Zagrebu i uz njega je bio fra Stjepan koji je dušobrižnik ovdje u bolnici od prošle jeseni, tako da ćemo s vjernicima koji su pristigli na dostojan način obilježiti ovaj dan.” – rekao je fra Zoran Bibić.

 

©2020 Opća županijska bolnica Našice. All Rights Reserved. Designed By OŽB Našice

Search